KEHOP-5.2.3-16-2016-00048

SAJTÓKÖZLEMÉNY

BEFEJEZŐDÖTT A SOLI DEO GLORIA REFORMÁTUS KONZORCIUM ÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

A Soli Deo Gloria Konzorcium a Hódmezővásárhely -Ótemplomi Református Egyházközség vezetésével a Széchenyi 2020 keretében pályázatot nyújtott be a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program „Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével” című KEHOP-5.2.3 kódszámú projekt felhívásra, melynek eredményeként 300millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásban részesült 100% támogatási intenzitással.

A KEHOP-5.2.3-16-2016-00048projekt keretében három helyszínen négy épület energetikai felújítása valósultmeg. A fejlesztéssel érintett tiszafüredi Bán Zsigmond Református Általános Iskola és Óvoda, és a hódmezővásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvoda energiahatékonyságának javítása mellett a hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola energetikai korszerűsítése is megvalósult.

A projektsorán az épületek EPS hőszigetelése, korszerű aljzat-, fal és födémszigetelése, nyílászáróinak cseréje, valamint az elavult fűtési rendszerek modern kondenzációs kazánokkal történő korszerűsítése történtmegaz épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet előírásainak megfelelően. Új, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek is alkalmazásra kerültek. A napelemes rendszerek kiépítésével jelentős energiafogyasztás csökkenést érnekel, hozzájárulvaa megújuló energiaforrások nagyobb arányú hazai felhasználásához valamint a zöldgazdaság fejlesztéséhez. Az energiahatékonyság növelés révén csökken az elsődleges energiahordozó mennyisége, az üvegház hatású gázok kibocsátása.

A fejlesztés eredményeként létrejövő korszerű technológiát alkalmazóoktatási intézmények a hódmezővásárhelyi és tiszafüredi gyermekek, a felnövekvő nemzedék energiabiztonságát is megteremtik.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, finanszírozását a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

További információ kérhető:

Pályáznék.com Kft, kommunikációs vezető Elérhetőség: +36 70416 4596; sajto@palyaznek.com