Gyülekezeti körlevél

Kedves Testvérek!
Gyülekezetünket érintő néhány aktuális hírt kívánunk körlevelünkben megosztani testvéreinkkel. Az alkalmakra szeretettel hívunk mindenkit, a segítségkéréseket tolmácsoljuk:
1. 2021. augusztus 22-én, vasárnap 9.30 órakor kezdődő istentiszteletünk újkenyérért való hálaadó istentisztelet. A kegyelem asztalát megterítjük. Az istentiszteleten gyermekeket keresztelünk, illetve a Boldog Gizella Díjban részesült két gyülekezeti tagunkat köszöntjük.
2. Hagyománnyá vált Gyülekezeti Napunkat megtartjuk! 2021. augusztus 29-én, vasárnap gyülekezeti napot tartunk, amely a 9.30 órakor kezdődik az Ótemplomban istentiszteletünkkel. Azt követően jó idő esetén a gyülekezeti teremben és a parókia udvarán (Zrínyi u. 5.), rossz idő esetén a tarjáni igehirdetőállomáshelyen (Malom u. 15-17.) folytatjuk. Köszönjük két gyülekezeti tagunk, családunk felajánlását az ebédhez, amely birkapörkölt, létszámtól függően, mellette birkagulyás lesz az egytál étel. Akiknek nem megfelelő a birkából készült étel, kérjük jelentkezéskor jelezzék, mert tárcsán készítünk sült húst is. Idős gyülekezeti tagjaink hazaszállításáról természetesen gondoskodunk! Ez alkalommal vendégünk is lesz! Dr. Karasszon István lelkészgyermekként az 50-es években Mártélyon gyermekeskedett. Jelenleg a Selye János Egyetem (Komárom) és a Károli Gáspár Református Egyetem (Budapest) professzora. Ő szolgál az istentiszteleten, majd azt követően beszélgetés, előadás lesz vele az ebéd megkezdéséig Úrvacsora, közösség a karantén idején címmel. Gyülekezeti életünkről is egy rövid beszámolót tartunk. Az ebédet 12.30-14.00 közé tervezzük, azt követően a megszokottak szerint kötetlen beszélgetés. A zárás szabad mindenki számára 15.30-17.30 óra között. 

3. Köszönjük a selyei viharkárosultak részére érkezett adományt, amelyet lezártunk!

4. Talán mindannyian hallottuk a megrendítő hírt, kedden két fiatal egy bányatóba fulladt. Azt hiszem, hogy azt viszont nem mindenki tudja, hogy a fiúk idén ballagtak el a Magyarcsanádi Református Általános Iskolából. A családok a felfoghatatlan veszteségen túl óriási, nem várt kiadásokkal is szembesültek a temetéssel kapcsolatban. Szeretettel kérem, hogy aki teheti, álljon imádságon túl anyagiakban is a gyászoló családok mellé. Az Egyházmegye bankszámlájára lehet utalni gyülekezeteknek, magánszemélyeknek, oktatási intézményeink dolgozóinak. A közlemény rovatba a “Magyarcsanádi veszteség” megjegyzést írjátok, az összeg azonosíthatósága miatt.  Számlaszámunk: 11735067-20017015. Jó lenne, ha gyorsan tudnánk segíteni, így a határidőt augusztus 18-ban jelöljük meg. 

5. Kedves Hölgyem/Uram! Lukács Csaba középkorú, mozgáskorlátozott, kerekesszékes férfi vagyok. Hétköznaponként a Serháztér utcai idősek otthonában lakom, hétvégente idős édesanyám visel rólam gondot hódmezővásárhelyi lakásunkban.
Hétköznap az otthonban megfelelő ellátást kapok, de hétvégén (szombaton és vasárnap), idős édesanyám otthonában segítségre lenne szükségem (napi 1 óra). Már az is nagy segítség lenne, ha időnként egy-egy sétára, levegőzésre el tudna vinni napközben, illetve különböző rendezvényekre segítene eljutni. Állapotomból kifolyólag sajnos nincs lehetőségem részt venni semmilyen rendezvényen, eseményen. Kerekesszékem összecsukható, személyautó csomagtartójába elhelyezhető. Amennyiben Ön tudna rám szakítani egy kevés időt az sokat javítana életminőségemen és élhetőbbé tenné nehéz napjaimat. Kérem, keressen az alábbi telefonszámon: 06-20/440-2709. Minden felajánlott segítséget örömmel fogadok és köszönök! Köszönettel és tisztelettel: Lukács Csaba.

Bízva a segítő szeretetben, kívánunk áldást életünkre,

Áldás, békesség:
Bán Csaba Attila
lelkipásztor
Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × három =